Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکنون چه ستاد ملی مبارزه با کرونا که آقای روحانی ریاستشان را برعهده دارند و چه آقای دکتر زالی در ستاد مبارزه با کرونای تهران درخواست بدهند ما مخالفتی برای لغو طرح ترافیک نداریم؛ هر چند به اعتقاد من باید این طرح تشدید شود و خودرو‌ها از درب منزل اجازه خروج نداشته باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن هاشمی‌رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران، در برنامه یه روز تازه گفت: رأی نیاوردن ترامپ را تبریک می‌گویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبح دیدم بهترین تیتر را روزنامه‌ای انتخاب کرده بود که نوشته بود: سقوط قاتل شهید سلیمانی، که منظورش ترامپ بود. در هر صورت این رأی مردم نشان داد که کسی که عامل شهادت سردار سلیمانی بود اولین تحقیر را از خود مردم گرفت. این رأی نشان از حرکت غلط اوست چراکه ادعا کرد با شهید کردن سردار سلیمانی می‌تواند رئیس‌جمهور شود.

وی در ادامه درباره چرایی برداشته نشدن طرح ترافیک افزود: در دنیا و ایران ثابت شده است که رابطه بالا رفتن آلودگی هوا و انتشار کرونا بسیار شدید است و کرونا با آلودگی هوا تشدید می‌شود. یکی از دلایل این همه فوتی در تهران و کلانشهر‌ها آلودگی هواست. برداشته شدن طرح ترافیک در همان روز‌های نخست شیوع کرونا تست شد و اثری در کم کردن خودرو‌ها نداشت و تعداد سفر حمل‌ونقل عمومی هم کم نشد و لذا خود نیروی انتظامی و ستاد ملی کرونا از لغو طرح ترافیک دست برداشتند، اما اکنون چه ستاد ملی مبارزه با کرونا که آقای روحانی ریاستشان را برعهده دارند و چه آقای دکتر زالی در ستاد مبارزه با کرونای تهران درخواست بدهند ما مخالفتی برای لغو طرح ترافیک نداریم؛ هر چند به اعتقاد من باید این طرح تشدید شود و خودرو‌ها از درب منزل اجازه خروج نداشته باشند.

هاشمی با اشاره به اینکه شست‌وشوی وسایل نقلیه عمومی مرتب انجام می‌شود گفت: در اسفندماه در شهرداری ستاد کرونا تشکیل دادیم، اما در اتوبوسرانی و مترو این روند همچنان ادامه دارد. روزی چندبار ضدعفونی می‌شوند و ستاد مبارزه با کرونا در شهرداری فعال است و بیشترین فعالیت در میادین میوه و تره‌بار و شهر سالم و ستاد پسماند و اتوبوسرانی و مترو مکرر انجام شده است و این ستاد در معابر فعال هست. در گذشته کسان دیگری فعال بودند و الان آن‌ها کمتر شدند. از صداوسیما می‌خواهیم باز هم اخبارشان را پوشش دهند تا آن‌ها فعال شوند.

عضو شورای شهر تهران درباره ارگان‌های مسئول ضدعفونی شهر و معابر افزود: اگر ابتدا نگاه کنیم وزارت بهداشت و درمان در ضدعفونی معابر سهم دارد و جای تشکر دارد و بعد از آن کلیه کارکنان دستگاه‌های اجرایی باید رعایت کنند، اما کمتر دیده می‌شود این کار اتفاق بیفتد. نیروی انتظامی، بسیج و سپاه این‌ها فعالیت زیادی دارند خصوصاً در کمک مومنانه و تمام نیرو‌هایی که لازم است الان به کار گرفته شده، ولی هدایت اصلی بهتر باید باشد. ما باید حتماً تعطیلی دو هفته‌ای را در کاهش بیماران کرونایی تست کنیم یکبار در نوروز تست شد و خوب نتیجه داد. در ووهان با شیوع کرونا حمل‌ونقل عمومی صفر و شهر را قرنطینه کردند. برای معیشت مردم هم در تعطیلی دو هفته‌ای فکر نمی‌کنم اتفاقی بیفتد. دیروز و پنج‌شنبه که در سطح شهر برای بررسی رفته بودم دیدم بازار‌ها شلوغ است و حتی عده‌ای ماسک ندارند. رستوران‌ها شلوغ بودند و پرسیدم چرا شلوغ هستند گفتند تعدادی از رستوران‌ها بابت کرونا تعطیل شدند و بار آن‌ها روی این‌ها افتاده و شلوغ هستند. من حتی دیدم سفره‌خانه‌ها و توزیع قلیان هم باز بودند. مشخص است که ما عملاً در اجرای پروتکل‌های بهداشتی با جدیت برخورد نمی‌کنیم. می‌بینیم تعداد ابتلاء به کرونا و فوتی‌ها بالا رفته است. البته تست کمی انجام می‌دهیم و اگر مقدار تست‌ها را بیشتر کنیم می‌بینیم عدد ابتلاء به کرونا در روز بیشتر از هشت هزار نفر است.

وی تصریح کرد: یکی از نکات دیگری که مطرح است این است که در برخی از کشور‌ها برخی سالن‌های بزرگ مثل آن چیزی که ما برای بحران سیل و زلزله داریم که سپاه و ارتش دارد برای جدا کردن بیماران از افراد سالم استفاده می‌شود البته ما هم همه را آماده کردیم و می‌توانیم کرونایی‌ها را حتی ببریم در این سوله‌ها و خدمت بدهیم. هم شورای شهر تهران و هم مجمع تهران مشخصاً درخواستشان تعطیلی دو هفته‌ای تهران است و ما هنوز هم بر آن اصرار داریم؛ وزارت بهداشت و درمان هم دنبال این موضوع است، اما نمی‌دانم چرا محقق نمی‌شود. باید تعطیل کنیم و بعد اگر کسی از درب منزل بیرون آمد بپرسیم چرا بیرون آمده و اگر دلیل قانع‌کننده نبود برگردانیمش به خانه.

رئیس شورای شهر تهران درباره چرایی طرح افزایش کرایه‌های حمل‌ونقل عمومی در شرایطی که مشکلات معیشتی مردم شدت گرفته خاطرنشان کرد: دیدید که تصویب نشد؛ چون تعداد مسافران کم بود یارانه‌ها هم پرداخت نشده بود این کار را کردیم البته این تنها فشاری بود که ما می‌خواستیم به دولت بیاوریم که یارانه‌های شهرداری را پرداخت کند که دیدید همین کار باعث مصوبه به دولت شد.

هاشمی در پایان با اشاره به اینکه قصد شرکت در انتخابات‌های شورای شهر و ریاست جمهوری را ندارد افزود: سال ۱۴۰۰ نزدیک می‌شود و من هم ۳۵ سال خدمت و ۶۰ ساله می‌شوم بنابراین بازنشسته می‌شوم و نمی‌توانم شهردار هم شوم.

برنامه یه روز تازه کاری است از گروه اجتماعی شبکه پنج سیما که از ابتدای هفته تا روز چهارشنبه از ساعت ۷ تا ۹ صبح به مدت ۱۲۰ دقیقه پخش می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجتماعی شورای شهر تهران ترامپ تعطیلی دو هفته ای شورای شهر تهران مبارزه با کرونا درب منزل طرح ترافیک خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۰۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟

«دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روزها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

براساس گزارش تسنیم، موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در ۷ آذر ۱۴۰۲ به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است.

در کشور ما (با احتساب ۲۶ روز تعطیل رسمی و ۵۲ روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه ۱۰۴ روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران ۲ روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، ۱۲۵ روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشورها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روزهای هفته، میزان کارایی روزهای دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشورهای خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر باتوجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال ۲۰۲۲ آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشورهای دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روزهای کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال ۲۰۱۷، یک الگوی جدید مبنی ۳۵ ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشورهایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روزهای «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها ۳ روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی یک‌هفته‌ای فوتبال تهران بعداز کتک‌زدن داور
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • از توقیف خودرو ۱۷ میلیارد ریالی قاچاق تا دستگیری عامل آتش سوزی عمدی منزل در فارس
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • مسافران ایستگاه مترو میرزای شیرازی در پیچ و خم خروج از مترو + تصاویر
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود